Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult

Boken är vackert klarblå med en bild av Astrid Lindgrens barndomshem Näs på. Den här boken innehåller sex berättelser skrivna av Astrid Lindgren. Den första handlar om Samuel August och Hanna i Hult, Astrid Lindgrens föräldrars kärlek. Den berättelse har utsetts till förra århundradets kärlekssaga. Och nog är det en vacker kärleksberättelse, det är det verkligen. Bland de bästa jag läst. I ett annat kapitel skriver Astrid Lindgren om böckerna hon läste som barn. Många av hennes favoritböcker är även mina favoriter! Det känns häftigt. Några exempel på det är Anne på Grönkulla, Huckleberry Finn och Seven little Australians. Hon beskriver hur hon upplevde läsandet, hur hon och hennes syskon och kamrater lekte böckerna de läste. Det kände jag igen. Vi lekte böckerna vi också, och visst tog vi inget annat än just karaktärerna från böckerna, händelserna hittade vi själva på, precis som Astrid Lindgren och hennes syskon. Andra böcker som hon skriver om, som har betytt mycket för henne, känner jag inte alls till och blir nyfiken på. I andra kapitel berättar Astrid Lindgren om en svensk nybyggare i Amerika och om Luise i 1700 - talets Tyskland.

Den här boken är verkligen underbar! Jag rekomenderar den verkligen!

Delfinernas sång



Delfinernas sång är skriven av Lauren St John. Den handlar om föräldralösa Martine som bor i Sydafrika. Martine åker på klassresa med ett skepp för att se sardinrännet. En kväll blir det storm, och Martine och några av hennes klasskamrater slängs överbord. Delfiner hjälper dem och bär upp dem på land. Nu måste Martine och hennes klasskamrater försöka överleva på den öde ö de hamnat på.

Det var omslaget till den här boken som gjorde att jag ville läsa den. Det var riktigt vackert. Glänsande lila med en delfin mitt på och ett snyggt typsnitt. Lauren St John har tidigare skrivit Den vita giraffen som också handlar om Martine.

Boken var väldigt bra, spännande och lite otäck på sina ställen. Andra halvan var bäst. Då började det bli lite fart på handlingen och oväntade saker hände hela tiden. Första halvan var lite tråkig, och jag kände migrastlös under läsningens gång.

Trollbunden

Jag har upptäckt en ny serie! Sagan om isfolket av Margit Sandemo. Blev tipsad om dem och fick låna första boken. Boken verkade så där bra, men jag gav den i alla fall ett försök. Och fram till halva boken verkade den bara måttligt bra. Sen blev ökade spänningen och jag kunde inte lägga ifrån mig boken. En riktigt bladvändare, med andra ord. Jag är snart klar med bok nummer två, och har hela 45 böcker kvar!

Första boken heter Trollbunden och handlar om tonåriga Silje som förlorat hela sin familj i pesten. Året är 1581 och Silje har ingenstans att ta vägen. Hon söker sig till likbålen utanför Trodnheim för att finna värme. På vägen finner hon två små barn som hon räddar och tar hand om. Silje kommer till Benedikts gård där hon får hjälp med barnen och blir som en familjmedlem. Alltför snart nog tvingas hon fly därifrån då knektarna är ute efter henne...

Boken innehåller många erotiska scener, väl beskrivna och trots det intressanta att läsa. Jag gillar inte att läsa erotiska scener, men här känns det som om författaren förmedlar det hon vill berätta utan att det känns alltför snuskigt. Det här är en bok om kärlek, ondska och godhet, avhållsamhet och tvåsamhet, stolthet och fördom. Ett fantastiskt äventyr på 250 sidor!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0