SAFTA, SYLTA och lägg in



En bok från ICA bokförlag.

Innehåller recept på saft, sylt, gele och inläggningar. Recepten är enkelt skrivna och lätta att förstå. Förutom recept innehåller boken lite allmän fakta om socker, konserveringsmedel, pektin med mera. Även kort fakta om olika bär och frukter.

Den här boken är ett bra hjälpmedel för mig i dessa bärtider. Just nu är det mest vinbär som gäller. Jag har gjort svartvinbärsgele, vit vinbärsgele, rårörda röda vinbär samt blåbärssylt. Snart ska jag börja safta, bären börjar bli tillräckligt mogna för det.

Snart!



Så ser den ut. Om bara några veckor utkommer den, i augusti, jag vet inte det exakta datumet. Jag har i alla fall reserverat den på biblioteket där den är under uppköp, och jag har köplats nummer 1! Boken jag talar om är alltså åttonde delen i Solveig Olsson - Hultgrens fantastiska serie om systrarna Andersson och deras barn. Den här boken utspelas 1956-57 och huvudpersonen heter Cecilia. Det är allt jag vet. Åh, jag längtar verkligen!



Den längsta bokserien i Norden

Den längsta bokserien i Norden är Sagan om Isfolket av Margit Sandemo. Serien är på 47 böcker och är en av mina favoriter. Just nu läser jag nummer 17, Dödens trädgård. Den handlar om Daniel som ger sig av österut för att finna Vendels barn samt att upphäva Tengel den ondes förbannelse över ätten. Han finner barnet, och Shira, som nu är 26 år visar sig vara en utvald, som fått ett särskilt och mycket farligt uppdrag. Daniel, Shira och och Shiras morfar Irovar ger sig av till Taran-Gai för att utföra uppdraget.

Huh, den är så spännande! Men hittills är mina favoriter i bokserien nummer 6, Det onda arvet och nummer 12, Feber i blodet.

Någon som läst eller hört talas om Isfolket?

Flickan med de röda skorna



Flickan med de röda skorna, eller Hannah's gift, lessons from a fully lived life som den heter på originalspråk är skriven av Maria Housden och handlar om hennes cancersjuka dotter Hannah och familjens sista tid tillsammans med Hannah. Genom att Maria Housden utförligt beskriver sin dotter utifrån olika situationer får man verkligen lära känna Hannah.

Det här är en bok om mod, familjelycka och rädsla. Men mest av allt om livsglädje, Hannahs och Marias livsglädje som genomsyrar hela boken.

Take a look at dig själv - Lena Viktorin

Ja. Bara titeln är ju avskräckande, men boken var faktist rätt bra. Intressant. Boken innehåller en mängd tester och undersökningar som alla har med civilkurage att göra. Är det till exempel större chans att du hjälper någon som ramlat ifall personen i fråga håller på samma fotbollslag som du? Är det alltid rätt att lyda? Boken riktar sig främst till unga och det är väl kanske lite därför den innehåller mycket svengelska.

Den tionde kretsen

Den tionde kretsen är skriven av Jodi Picoult, en av mina favoritförfattare. Precis som med alla andra böcker av Picoult är det en riktig bladvändare.

I den här boken är det fjortonåriga Trixie som är huvudperson. Berättelsen spretar åt alla håll utan att tappa tråden, något Jodi Picoult brukar lyckas bra med. Det är en spännande intrig som hela tiden byter håll, det skapas hela tiden nya konflikter och ibland kan det bli lite svårt att hänga med på vad som är sant och vad som är lögn.

Boken är i alla fall jättebra, och klart läsvärd!

Kvartalsrapport

Kvartal 2 2009

Antal böcker: 37
Författarens nationalitet: 43% norska (bara isfolket visserligen), 22% svenska, 14% amerikanska, 3% tyska, 3% israliska.
Författarens kön: 81% kvinnor, 19% män
Språk: 2 på engelska
Böcker jag läst tidigare: 5

Varje bok har i genomsnitt varit på 215 sidor, jag har i genomsnitt läst 87 sidor per dag.

Det är intressant sånt här, att sammanställa hur spridd ens läsning är och få en bra överblick på det. Har fört läsdagbok i snart sex år, det är jättekul att ha och titta tillbaka på. Dock är det alldeles nyligen jag har börjat föra sån här statistik över min läsning.


Kommande filmer!

Allt för min syster har haft premiär i dagarna, och den 25 september kommer den till Sverige!

Jag saknar dej, jag saknar dej produceras nu och beräknas ha premiär hösten 2010.

RSS 2.0